Višinska dela

Ko postane zapleteno, nedostopno, nevarno, ko zmanjkuje časa in znanja, veliko izvajalcev ne pozna rešitve in to imenuje “nemogoče”. Pri Ortiju polovičarstva, prelaganja odgovornosti in obupavanja ne poznamo. Kjer je volja, tam je pot – tudi najtežje projekte preučimo, najdemo rešitev in izpeljemo.
Uspešno smo se spopadli z mnogimi projekti, ki jih je ogrožal kratek rok izvedbe, saj smo zelo prilagodljivi in iznajdljivi.

BARVANJE

BARVANJE FASAD

Privarčujte čas in stroške, ki nastanejo ob postavljanju odrov oz. uporabi delovnih košar. Tudi barvanja fasad hiš, večstanovanjskih objektov, stolpnic ... z barvami, ki ustrezajo najvišjim EU standardom se namreč lotimo s pomočjo vrvi.

BARVANJE ŽLEBOV NAPUŠČEV IN DRUGIH LESENIH IN KOVINSKIH POVRŠIN

Določeni elementi, kot so napušči, razni žlebovi ter drugi leseni in kovinski deli se lahko skrivajo na zelo nedostopnih krajih, pa so vseeno zelo vidni. S svojimi plezalskimi znanji ter tehnikami čim hitreje stvari obdelamo in pobarvamo.

Obnova strehe in barvanje zvonikov

Streha je glava vsakega objekta in brez nje življenje ali delovanje v njem ni mogoče. Zato je nujno potrebno, da zanjo tudi skrbimo. Tako vam, ne glede na to, ali imate kovinsko ali betonsko streho, le to pravilno saniramo in vam jo pobarvamo v željeno barvo. Posebno pozornost je treba posvetiti starim objektom, ki so po možnosti pod spomeniškim varstvom, saj so zaradi svoje starosti še toliko bolj občutljivi in pomembni. Zato rabijo najboljšo zaščito. Nemalo teh objektov, predvsem cerkva, stoji na najbolj vidnih točkah naselji, ter so kot taki vam in okoliškim prebivalcem lahko v ponos ali pa tudi v veliko sramoto.

Barvanje visokonapetostnih daljnovodov, anten in oddajnikov

s signalnimi in zaščitnimi barvami. Za varnejši zračni promet in zaščito! Naše podjetje je usposobljeno tudi za tovrstna dela. Barvanje tovrstnih objektov je še posebej zahtevno delo, saj je poleg običajnih nevarnosti pri delu na višini tu dostikrat navzoča še visoka napetost in podobne nevšečnosti. Toda kadar se dela lotiš strokovno in s potrebno opremo, se tveganje zmanjša na minimum. Zaščita konstrukcije pri tovrstnih objektih je zelo pomembna, saj so ti objekti izpostavljeni vsemogočim vremenski in drugim vplivom. Poleg zaščite je, zaradi njihove višine, pomembna tudi vidnost objektov, ki se doseže s signalnimi barvami. Tako označeni ne ogrožajo zračnega prometa. Nemalokrat objekti stojijo na zelo odročnih in težko dostopnih mestih, tako da je že dostop do njih prava mala avatura. Stroji v takih primerih ne pridejo v poštev, zato se je treba zanesti na človekove sposobnosti, znajdlivost in znanje! Delo pa potemtakem tako ni mogoče drugače kot s plezalskimi znanji in pripomočki.

ČIŠČENJE

ČIŠČENJE FASAD

Čista fasada je prvi pokazatelj urejenosti zgradbe in posredno ljudi, ki v njej živijo, delajo... Z leti se na fasadah nabere mnogo najrazličnejše umazanije iz umazanega ozračja, raznih živih bitij, človeške malomarnosti... Ker pa čistoča ne pride sama od sebe, smo tu mi, ki vam fasade očistimo najrazličnejših umazanij. Višina fasade nam ne predstavlja nobenih ovir, prav tako ne, če je s tal onemogočen dostop. Za čiščenje fasad potrebujemo le vrv in varovalne ter čistilne pripomočke.

Čiščenje pobočij nevarnih skal in dreves

Včasih čistoča ne pomeni samo sterilnost in lep videz, ampak tudi varnost. Pobočja so že tak primer. Ker so pobočja velikokrat polna potencialno nevarnih skalnih gmot in nestabilnih dreves, je treba predvsem, če se v bližini njih nahajajo ljudje oz njihova lastnina, pobočja očistiti. Lahko pa je pobočje samo razmetano in neurejeno področje, ki nikogar ne ogroža, a ga je potrebno pospraviti in očistiti zgolj zaradi vizualne podobe. Zaradi težkih in nevarnih terenov je zato potrebno delati z največjo mero varnosti in znanja.

Čiščenje reklam

Reklama služi svojemu namenu le, če je na vidnem mestu, kjer jo vidi kar največ ljudi. Zato se oglaševalci poslužujejo najrazličnejših metod. Eden od načinov, da je reklamno sporočilo vidno, je tudi visoko mesto, da se ga vidi daleč na okrog. A kaj pomaga vse to, če pa se reklamnega sporočila ne opazi zaradi umazanije, ki ga prekriva, ali če se zaradi le te sporočila ne da prepoznati. Zato ga je potrebno očistiti, da je najbolj vidno kar se da. Ker pa višina in nedostopnost, kjer so nameščena reklamna sporočila, onemogočata preprosto čiščenje, smo zato tu mi, da vam pomagamo in bo vaše čisto reklamno sporočilo spet doseglo kar najšerši ciljni krog.

Silosi in vodni stolpi

Tudi silosi in vodni stolpi potrebujejo nego? Da, tudi ti potrebujejo nego. To je sicer dostikrat zelo nehvaležno delo, saj je dostop do njihove notranjosti otežen tako zaradi njihove višine, kot zaradi njihove oblike in dimenzij. In spet pride do izraza čiščenje z vrvno tehniko, saj smo tako zelo okretni ter ne rabimo veliko maneverskega prostora za svoje delo.

Steklene fasade in okna

Kako dobro še vidite skozi vaša okna? Da bi steklo opravljalo svoj namen, ga je treba redno čistiti. Vseh steklenih površin se ne da zlahka očistiti, saj so lahko našim rokam po normalni poti nedosegljive. V takih primerih pa priskočimo na pomoč mi, ki vam hitro, učinkovito in poceni naredimo vaš pogled v svet spet kristalno jasen. Naj bo steklo pripomoček za pogled v svet, kot okno, ali pa dekorativnega značaja, kot ga predstavljajo steklene fasade, opravi svojo funkcijo le, če je čisto ... in ne zamazano ter komaj prepoznavno, da ne govorimo, da tako ne služi več svojemu namenu.

Čiščenje streh in žlebov

Veter in dež nosita s seboj marsikaj, kar se prav lahko znajde na vaši strehi ali v odtočnih žlebovih. Razni mahovi imajo tudi radi vlago, prav tako razne živali delajo svoja prebivališča tam, kjer si mi to najmanj želimo. Ko pa naenkrat, zaradi vseh teh stvari, voda ne teče več tja, kamor bi mi želeli, pa je lahko že prepozno. Zato je preventivno čiščenje zelo pomembno. Ker pa strehe in žlebovi ponavadi niso ravno na trdnih tleh, vam to očistimo mi, ki imamo zato potrebne pripomočke in znanja.

DEMONTAŽA

Demontaža odsluženih konstrukcij

Demontiramo in odpeljemo vse vrste novih, starih ter neuporabnih montažnih in drugih kovinskih in drugih konstrukcij. Delo opravimo hitro, natančno in cenovno ugodno. In ko sem že pri demontaži, naj omenim še montažo kovinskih kontrukcij, takšno kot je bila recimo tista poleti 2007 za oder v Puljski areni.
Pokličite nas